Exposició col·lectiva APIV 2022: Saló dels rebutjats

Generalment, qualifiquem de rebutjat allò que es considera inútil i per consegüent del que prescindim, excloem o eliminem. Així i tot,  les motivacions per les quals un treball/projecte queda relegat a un futur incert o inexistent són múltiples, subjectives i poden donar peu a infinitat d’interpretacions.

Els rebutjos solen dur-se a terme per agents externs, com puga ser un client, i solen ser causats per motius que van des del purament estètic, econòmic o funcional, fins a qüestions més pròpies de la censura, a causa del caràcter ideològic, polític o la percepció del públic al qual es dirigeix.

Però no solament són els clients els que rebutgen, moltes vegades els motius són propis i naixen de nosaltres mateixes/os. Així, podem rebutjar una idea perquè sembla no ser l’apropiada, perquè no hem sabut com resoldre-la en el seu moment o perquè hem decidit repetir-la per criteris de qualitat i autoexigència. També per motiu d’autocensura, quan no manifestem la nostra vertadera opinió per por de les possibles conseqüències.

En referència a aquell històric saló de París a 1893 on exposaven aquells que no eren oficialment acceptats per l’Acadèmia, des d’APIV pensem que aquesta exposició pot ser una oportunitat per a traure eixos treballs/projectes a la llum i donar-los el final que es mereixen, una sort de catarsi col·lectiva on mostrar allò que es va quedar en un possible i no va arribar a ser.

Es pot mostrar eixe treball en fases intermèdies, com a obra acabada que no va arribar a publicar-se, o fins i tot pot ser una bona ocasió per a finalitzar allò que es va gestar i no vam dur a terme.

BASES DE PARTICIPACIÓ

1. L’objectiu és oferir il·lustracions o historietes que hagen sigut rebutjades o descartades pel motiu que siga, però de les quals estiguem orgullosos/es.

2. Podran participar en esta exposició els i les il·lustradors/es associats/des a APIV que estiguen al corrent del pagament de les seues quotes.

3. Les obres rebudes dins del termini i en la forma escaient s’exposaran físicament a la carpa de la Generalitat Valenciana, a la Fira del Llibre de València de 2022 i podran ser exposades a les diverses itineràncies a altres llocs d’interès cultural o social.

4. Cada il·lustrador/a podrà participar amb una única obra, que pot realitzar-se ex professo o ser reutilitzada de treballs anteriors. El format serà DIN A4 vertical + 3 mm de sang (mesures finals: 216 x 303 mm).

5. La tècnica a utilitzar serà lliure.

6. Les imatges hauran de ser enviades en dos arxius: un) en alta qualitat format TIFF o JPG (a màxima qualitat), a 300 ppp de resolució i en quatricomia (CMYK), per a imprimir, i dos) a baixa resolució (72 ppp), en format PNG o JPG i en RGB.

7. Les obres hauran de ser enviades mitjançant el sistema d’enviament d’arxius WeTransfer a expo@apiv.com, indicant a l’assumpte: «REBUTJATS + nom o pseudònim del/la il·lustrador/a».

8. A més de la il·lustració, s’haurà d’adjuntar un arxiu de text que incloga:
– Nom o pseudònim del/la il·lustrador/a o amb el que es vol que s’identifique l’obra.
– Títol de l’obra.
– Correu electrònic (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom a la cartel·la).
– Pàgina web (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom a la cartel·la).
– Breu text explicant el motiu del rebuig (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega en la cartel·la). Tindrà una extensió màxima de 300 caràcters, incloent espais. En el cas s’excedisca, es reserva el dret a reduir/modificar segons el cas.

9. La data límit per a entregar l’obra serà el dilluns 28 de febrer de 2022 a les 00:00h.

10. La participació en esta convocatòria suposa la total acceptació de les bases que la regulen.
 

Bases completes

Enllaç a noticia d'origen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca