La Fundació FULL beca professionals del sector per al XII Diploma en Cultura, Lectura i Literatura per a infants i joves

El termini de preinscripció està obert fins al 29 de setembre

La Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València impulsa la 12a edició del Diploma d’Especialització en Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves, un postgrau per al curs 2022-2023 que es realitza en línia. En aquest cas, la Fundació FULL, com a entitat col·laboradora, becarà persones vinculades professionalment al sector del llibre interessades a realitzar aquesta formació de 25 crèdits.

El termini de preinscripció per al diploma està obert fins al 29 de setembre i el preu de la matrícula són 680 euros. El curs, que tindrà lloc d’octubre de 2022 a abril de 2023, aborda aspectes com la literatura infantil i juvenil en internet, la selecció de lectures a l’aula i la biblioteca, l’àlbum il·lustrat, el teatre i la poesia per a infants i joves, la promoció virtual de la lectura i els recursos d’escriptura social per al foment lector.

Per a optar a aquesta beca caldrà preinscriure’s al diploma LIJ i enviar el CV i una carta de motivació a projectes@fundaciofull.com. Es valorarà la vinculació professional dels aspirants amb el món del llibre valencià en general, i particularment amb la promoció i prescripció de literatura infantil i juvenil.

Entre els objectius del diploma destaquen conèixer i analitzar les mostres de la cultura, la lectura i la literatura adreçades als infants i adolescents; entendre la cultura, la lectura i la literatura des de la diversitat cultural, i usar criteris per a seleccionar les propostes lectores adequades a cada destinatari. A més, també es fomenta l’aplicació dels coneixements a l’entorn professional i personal dels estudiants per millorar-ne la pràctica diària i l’adaptació a l’entorn laboral dels mecanismes de promoció de lectura i literatura des de la diversitat de formats, gèneres, cultures i destinataris així com els models de bones pràctiques de promoció de la lectura i la literatura com, per exemple, art i literatura, lectura i televisió, Twitter, blogs…

Altres fites d’aquest programa formatiu són conèixer les propostes narratives, poètiques, dramàtiques i de la tradició oral i desenvolupar habilitats d’anàlisi i selecció de materials per a cada tipus de lector segons els objectius de treball, el context i l’usuari. Els destinataris als quals s’adreça aquesta formació són docents de secundària i primària, bibliotecaris, llibreters, treballadors d’editorials, treballadors de les àrees culturals dels ajuntaments, graduats en Filologia, Documentació, Pedagogia i Magisteri.

Quant al professorat, està format per docents de 7 universitats diferents i un grup de professionals especialistes en diverses àrees culturals. A més, el Diploma compta amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, ERI-Lectura, la Fundació Full, l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV). També recolzen aquest postgrau les editorials Bromera, Sembra Llibres, Andana, Babulinka Books, Kalandraka, la Topera i Ediciones Ekaré; així com la Universitat de València, la Universitat de les Illes Balears – UIB, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Bromera i la plataforma Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijcatFaristol).

 

La metodologia en línia d’aquest programa formatiu permet traslladar l’experiència formativa a l’aula virtual d’ADEIT, on l’alumnat i el professorat podran adquirir i intercanviar coneixements independentment del moment i del lloc on es troben. L’Aula Virtual es constitueix com un entorn de trobada, intercanvi i aprenentatge dinàmic.

Els participants disposen d’una clau personalitzada que permet l’accés al curs des de qualsevol ordinador connectat a internet i des de qualsevol navegador web i sistema operatiu.

Més informació: https://formacion.adeituv.es/DiplomaLIJ/

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca