L’editorial Tirant lo Blanch, la presidenta del TSJCV i l’investigador José Viña, premiats per la UV

 

 

L’editorial Tirant lo Blanch, el professor i investigador José Viña i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, Pilar de la Oliva, són tres dels guardonats en la XXIII edició dels Premis Universitat-Societat que concedeix el Consell Social de la Universitat de València (UV) i que s’entregaran pròximament.

L’editorial Tirant lo Blanch ha sigut guardonada a la modalitat Trajectòria de col·laboració universitat-societat. Amb seu central a València i delegacions a Madrid, Barcelona, Mèxic, Brasil, Xile i Colòmbia, Tirant lo Blanch és referent en l’edició jurídica i d’humanitats a Espanya i Mèxic en les seues dues línies editorials: Tirant lo Blanch i Tirant Humanitats. Des de 2014 el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) considera a Tirant lo Blanch la millor l’editorial jurídica d’Espanya. Professors de la UV formen part dels seus comités científics, entre els quals es troben altres docents de prestigioses universitats espanyoles, europees i nord-americanes, així com magistrats del Tribunal Suprem d’Espanya, de la Suprema Cort de Mèxic o del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Aquesta editorial plublica 250 llibres anuals i compta amb un fons editorial de 1.700 títols, escrits per més de 1.200 autors. Inicialment va començar com una editorial estrictament jurídica i és en aquest camp on oferta el major volum de títols publicats, però també integra les Ciències Socials, l’Economia, la Sociologia, la Ciència Política, les Polítiques de Benestar Social i les Humanitats. A més, compta amb Tirant Online, una completa base de dades jurídica, que inclou més de tres milions de documents distribuïts en biblioteca online, legislació consolidada, jurisprudència, formularis, consultes, bibliografia, esquemes, multimèdia, etc., en la qual també col·laboren docents i investigadors de la Universitat.

El doctor José Viña, catedràtic de Fisiologia de la UV, ha sigut l’investigador premiat en la modalitat Recerca i desenvolupament, pel seu projecte de col·laboració d’I+D amb el Servei Madrileny de Salut (SERMAS). Després de finalitzar els estudis de medicina en la Universitat de València es va iniciar en la investigació biomèdica en la Universitat d’Oxford, en el Medical Research Council, i va obtenir el títol de doctor en 1976. Ha centrat les seues investigacions en l’envelliment i els radicals lliures, les malalties associades a l’envelliment, com la malaltia d’Alzheimer, les alteracions metabòliques durant l’envelliment i la fragilitat associada a aquest.

En l’actualitat  investiga els gens específics que expressen les persones centenàries i la seua regulació mitjançant la dieta i l’exercici. És el director de la línia d’investigació de metabolisme i mal orgànic, envelliment i malalties associades de la Fundació INCLIVA, i director de l’Institut Gerontològic de la Comunitat Valenciana. Viña és doctor honoris causa per la Université de Rennes 2 a França i per la Universitat Argentina de Buenos Aires. Ha publicat al voltant de 250 treballs internacionals i és autor del llibre Cuídese hoy para que no le cuidemos mañana: cómo vivir para envejecer mejor  (2009).

Presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana des de 2010, Pilar de la Oliva és la professional premiada en la modalitat Alumni Plus-Antic Alumne de la UV. Aquest premi reconeix la trajectòria professional i destaca l’excel·lència professional, acadèmica i empresarial d’antics alumnes de la Universitat amb una trajectòria contrastada. Llicenciada en Dret, va ingressar en la carrera judicial en 1982. Actualment és l’única dona al front d’un tribunal superior de justícia i la segona en la història d’Espanya.

Càtedres, estudiants i docents
D’altra banda, el premi càtedres institucionals o d’empresa de la UV, ha recaigut en la Càtedra Würth EMC, la primera Càtedra Internacional de la Universitat de València, en funcionament des de 2015, i que constitueix una col·laboració d’ampli espectre entre l’empresa Würth Elektronik eiSos i la Universitat. La càtedra cobreix àmbits d’investigació, innovació, difusió i docència, per a propiciar l’adequada evolució i integració del món universitari amb l’empresarial i social. Desenvolupa tot tipus d’activitats i esdeveniments, des de la contractació de personal investigador per a la investigació avançada i la realització de tesis doctorals en l’àmbit de la compatibilitat electromagnètica, fins a la realització de treballs finals de grau i màster. Això suposa el desenvolupament d’una política de formació pràctica i captació de talent dels estudiants de la ETSE-UV a través de pràctiques d’empresa, tant en el laboratori de la Càtedra, com en la seu general de Würth Elektronik eiSos en Waldenburg.

La modalitat dirigida a premiar les actuacions de millora i innovació en la gestió universitària i les bones pràctiques administratives del Personal d’Administració i Serveis de la Universitat de València ha reconegut, en aquesta edició dels premis, a la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. Creada en 2002 com una iniciativa singular dins del panorama universitari europeu, realitza activitats de difusió pública de la ciència i té com a missió fer comprensible a la societat “el valor del coneixement científic amb l’objectiu d’incrementar la cultura científica entre la ciutadania i el seu interés per la ciència, la tecnologia i la innovació”.

Alumni Plus és la secció dedicada a reconéixer l’aportació d’idees i projectes innovadors del col·lectiu d’estudiants de la Universitat en l’àmbit de la col·laboració Universitat-societat. En la XIII edició d’aquests premis, els guardonats són: Sonia Jiménez Hortelano, estudiant de Doctorat (Història de l’Art); Samuel López Carril, estudiant de Doctorat (Ciències de l’Activitat Física i Esport); i Francisco Crespo Hernández, alumne del Grau de Psicologia. A més, el Jurat ha atorgat el premi Alumne Excel·lent a Daniel Pérez Casero, estudiantl de doble Grau de Dret i Ciències Polítiques.

Finalment, els premis a l’Excel·lència Docent, dirigits a reconéixer la labor docent del professorat de la UV, han recaigut enguany en Laura Ballester Miquel, del Departament d’Economia Financera i Actuarial; Francisco Grimaldo Moreno, del Departament d’Informàtica; Eva López Terrada, del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social; Ana Isabel Lloret Alcanyís, del Departament de Fisiologia; i Alexandra València Peris, del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca