Premis Fundació FULL d’Investigació i Difusió de la lectura 2022

FULL Fundació pel Llibre i la Lectura és una entitat sense ànim de lucre que té entre els seus objectius potenciar la realització de treballs d’investigació, principalment TFM (Treballs final de màster) o TFP (Treball final de postgrau), la publicació d’articles d’investigació en revistes d’impacte científic i també la publicació de treballs de divulgació que aborden de forma directa o indirecta el foment lector, el món del llibre i la seua història o la formació lectora i literària.

Aquesta convocatòria és un mecanisme de reconeixement i visualització dels treballs de recerca com també dels treballs de divulgació que aborden aquesta matèria i té com a objectiu fomentar l’esperit investigador mitjançant la concessió d’un premi als treballs final de màster o de postgrau, la publicació d’articles d’investigació en revistes especialitzades i la publicació de treballs de divulgació.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Bases

1-Objectiu de la convocatòria

La convocatòria té quatre objectius:

  • Fomentar la transferència de coneixements a través de la generació de materials d’investigació i de reflexió, fruit de TFP o de TFM de l’alumnat i els seus tutors de universitats públiques espanyoles.
  • Reconèixer públicament l’alumnat i els seus tutors que realitzen treballs sobre la temàtica descrita.
  • Recopilar treballs de fi de màster o de postgrau amb l’objectiu d’incorporar-los a la Biblioteca Virtual FULL sobre la Lectura.
  • Impulsar la recerca al voltant del tema del món del llibre i la seua història, l’educació lectora i literària i el foment lector.

2- Temàtica

Les propostes que es presenten s’han d’abordar de manera explícita o dins d’un marc més ampli del foment lector, el món del llibre i la seua història o la formació lectora i literària.

3- Persones destinatàries i propostes

Modalitat A)

Estudiants matriculats en universitats públiques espanyoles i els seus tutors: La o les persones autores d’un TFP o TFM i els seus tutors/res corresponent a algun dels plans de títols oferts per qualsevol de les universitats públiques espanyoles que presenten una proposta teòrica-pràctica o d’intervenció.

Els treballs poden estar redactats en català, castellà o anglés.

El TFM o TFP poden haver estat defensats i tenir la seua la qualificació des de l’1 de gener de 2019 i el 25 de juliol de 2021.

Modalitat B)

Personal docent i investigador de les universitats públiques espanyoles. Un mateix autor/a podrà presentar un màxim de dos articles.

Els articles publicats en revistes d’impacte científic han d’estar publicats entre l’1 de gener de 2019 i el 25 de juliol de 2021.

Els articles han de tenir una extensió mínima de 5.000 paraules i una extensió màxima de 12.000 paraules.

Els treballs poden estar redactats en català, castellà o anglés.

Modalitat C)

Es concedeix al millor text de divulgació publicat en qualsevol diari, revista, web, blog o llibre sobre la temàtica referida.

Es valorarà els articles publicats en el període de temps entre l’1 de gener de 2019 i el 25 de juliol de 2021.

Podrà presentar-se qualsevol autor/a de qualsevol banda del món. Un mateix autor/a podrà presentar un màxim de dos articles.

Els articles han de tenir una extensió màxima de 1.000 paraules.

Els textos han d’estar escrits en català, castellà o anglés.

4- Forma de presentació.

Per a presentar les obres s’haurà d’emplenar el formulari d’inscripció, disponible en www.fundaciofull.com, omplir tots els camps requerits i adjuntar la documentació requerida en cada modalitat.

  • Modalitat a): còpia de la matrícula del treball, certificat de la qualificació obtinguda, autorització del tutor/a del treball i un exemplar en PDF de l’obra.
  • Modalitats b) i c): currículum de l’autor/a i l’article o text que opta al premi en PDF.

5- Reconeixements

Un premi dotat amb 1.200 euros i diploma de reconeixement del mèrit a l’autor/a del treball final de màster o de postgrau.

Un premi al tutor/a del treball guardonat dotat amb 700 euros i diploma de reconeixement del mèrit del treball. Els participants poden estar tutelats per un o per diversos professors universitaris o científics del CSIC o Organismes Públics d’investigació sense que això implique un augment en la dotació del premi.

Un premi dotat amb 1.200 euros i diploma de reconeixement del mèrit a l’autor/a de l’article publicat en revistes especialitzades.

Un premi dotat amb 700 euros i diploma de reconeixement del mèrit a l’autor/a del text de divulgació publicat en qualsevol diari, revista web, blog o llibre.

En cap dels casos, la co-autoria del text implica un augment en la dotació del premi.

6- Composició i resolució del jurat

El jurat estarà format per investigadors, professorat universitari i professionals experts en la temàtica descrita. La resolució del jurat serà inapel·lable.

Podrà declarar-se desert o proposar divisió de reconeixements, si la qualitat dels treballs ho justifica a judici del jurat. També s’hi podrà seleccionar diversos treballs amb l’objectiu de concedir-los una menció especial.

7- Termini i lloc de presentació

Des del l’1 de gener de 2022 fins al 25 de juliol de 2022 a les 23.59h a través d’aquest  formulari

8- Lliurament de premis

Els premis es comunicaran als guanyadors durant el mes d’octubre de 2022.

9- Propietat intel·lectual

La propietat intel·lectual de les propostes presentades correspon als seus autors/es que accepten la cessió gratuïta a l’entitat organitzadora dels drets de reproducció, traducció, distribució, comunicació pública i transformació amb llicència Creative Commons sempre que les seues propostes siguen reconegudes pel jurat.

Les persones participants garanteixen l’originalitat de les seues propostes, aportades voluntàriament, i que aquestes no infringeixen drets a terceres persones, sent-hi responsables i indemnitzant les primeres, si cal, per les infraccions causades o que puguen causar tant a tercers com a l’entitat responsable de la convocatòria.

10 – Acceptació de les bases

La presentació dels originals comporta l’acceptació íntegra d’aquestes bases i dels drets i les obligacions que se’n deriven. Les qüestions no previstes en aquestes bases les resoldrà el jurat segons el seu lliure criteri.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

DESCARREGAR BASES PREMIS-VALENCIÀ

DESCARGAR BASES PREMIOS-CASTELLANO

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca