Verd! Il·lustracions per la revolta mediambiental. Bases expo APIV 2020

 

Un any més, des d’APIV llancem la tradicional convocatòria de participació per a la nostra exposició col·lectiva anual. Una exposició amb la qual contribuïm a difondre el treball dels nostres associats i associades, lligada a un tema de caràcter literari o social, d’acord amb el context de la Fira del llibre de València —on té lloc de la seua inauguració primera— i atenta a la realitat del nostre temps.

Així mateix, es tracta d’una exposició que funciona com un estupend aparador de les persones que inte- gren l’associació i que contribueix, gràcies a la participació entusiasta d’il·lustradors/es i dibuixants de còmic, a la bona imatge del col·lectiu gràcies a les diferents itineràncies que tenen lloc al llarg de l’any.

En aquesta ocasió, proposem com a fil conductor la reivindicació mediambiental i ecologista, i la cons- cienciació de la importància de la sostenibilitat com un dels grans reptes del segle XXI. D’una manera oberta i subjecta a diferents punts de vista i fins i tot a aquells més crítics, aquesta exposició pretén re- flexionar al voltant de qüestions apressants per a la pervivència de l’ésser humà i el món animal i vegetal com són els Objectius del Desenvolupament Sostenible, el canvi climàtic, o campanyes mediàtiques i de conscienciació com l’anomenada «Joventut pel clima / Fridays for future».

1. L’objectiu és oferir amb les nostres ferramentes de treball, il·lustracions o historietes que reflexionen d’una manera plural i lliure sobre la lluita pel medi ambient i la sostenibilitat del planeta, entesa d’una manera àmplia, crítica i reivindicativa.

2. Podran participar en aquesta exposició els i les il·lustradores associats/as a APIV al corrent del paga- ment de les seues quotes.

3. Les obres rebudes dins del termini i en la forma escaient s’exposaran físicament en la Fira del Llibre de València de 2020 i podran ser exposades en les diferents itineràncies en altres llocs d’interés cultural o social. S’editarà un catàleg d’aquesta exposició i cada participant tindrà dret a un exemplar gratuït d’aquest.

4. Cada il·lustrador/a podrà participar amb una única obra que pot ser realitzada exprofeso o reutilitza- da de treballs anteriors. El format serà Din A4 vertical + 3mm de sang (mesures finals: 216 x 303 mm).

5. La tècnica a utilitzar serà lliure.

6. Les imatges hauran de ser enviades en dos arxius: un) en alta qualitat format TIFF o JPG (a màxima qualitat), a 300ppp de resolució i en quadricromia (CMYK), per a la seua impressió, i dos) en baixa, en format png o jpg, i en RGB.

7. Les obres hauran de ser enviades mitjançant el sistema d’enviament d’arxius WeTransfer a expo@apiv. com, indicant en l’assumpte: «VERD! + nom o pseudònim del/la il·lustrador/a».

8. A més de la il·lustració, s’haurà d’adjuntar un arxiu de text que incloga:
– Nom o pseudònim de l’il·lustrador/a amb el qual es vol que s’identifique l’obra.
– Títol de l’obra.
– Correu electrònic (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom en la cartel·la). – Pàgina web (només si el/la il·lustrador/a vol que aparega al costat del seu nom en la cartel·la).

9. La data límit per al lliurament de l’obra serà el dilluns 6 d’abril de 2020 a les 00:00h.

10. La participació en aquesta convocatòria suposa la total acceptació de les bases que la regulen.

RECURSOS I BIBLIOGRAFIA SUGGERIDA

-Objetivos de desarrollo sostenible: https://2030.mainel.org/

-Walden. Henry David Thoreau

-El arroyo. Elisée Reclus

-Cambio Climático. Yayo Herrero, María González i Berta Páramo -Miles de Millones. Carl Sagan

-Y vimos cambiar las estaciones. Philip Kitcher i Evelyn Fox Keller

-¿Qué hacer en caso de incendio? Héctor Tejero i Emilio Santiago

-Esto lo cambia todo. Naomi Klein

-La primavera silenciosa. Rachel Carson

-Los asombrosos trabajos del Planeta Tierra. Rachel Ignotofsky

-Salvaje. George Monbiot

-Un océano de amor. Lupano i Panaccione

-A la vista. Daniel Montero Galán

-El viaje de los pingüinos. Satoe Tone

-La sexta extinción. Elisabeth Kolbert

-El mundo sin nosotros. Alan Weisman

-Gracias por llegar tarde. Thomas L. Friedman

-Wáluk. Ana Miralles y Emilio Ruiz

-La cuenta atrás. Carlos Portela i Sergi San Julián

-Nausicaä. Hayao Miyazaki

Més informació:
www.apiv.com www.facebook.com/apiv.valencia

DESCARREGAR BASES COMPLETES

Enllaç a noticia d'origen

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Utilitzem galletes pròpies i de tercers per realitzar l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Al prémer ‘Accepte’ consenteix aquestes galletes. Podeu obtenir-ne més informació, o bé saber com canviar-ne la configuració, fent clic a Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca